Acquire

Hoe weet ik of mijn banden goed zijn?Opel Geeft Antwoord.

Voor uw eigen veiligheid en die van anderen moeten de banden van uw auto in goede staat zijn. Maar hoe kunt u dat nou zelf eenvoudig controleren?

Bij Opel staat service centraal. Wij vinden het belangrijk dat uw Opel in optimale conditie blijft. Daarom introduceert Opel als eerste automerk van Nederland een service vlog. Middels korte video's geeft automonteur Wesley antwoord op de meest gestelde service vragen. Denk aan vragen zoals ‘Hoe weet ik of mijn banden nog goed zijn?', 'Wanneer moet ik mijn ruitenwissers vervangen?’ of ‘Hoe weet ik of mijn remmen in orde zijn?

Opel geeft antwoord: Hoe weet ik of mijn banden nog goed zijn?
Kijk naar de bandenspanning en naar de slijtage indicatoren in de hoofdgroeven van de band. Wanneer de profieldiepte van de banden te klein wordt, dienen de banden vervangen te worden. Slijtage indicatoren in de lengtegroeven van uw band waarschuwen u als de profieldiepte onvoldoende is. In Nederland is het wettelijk verplicht om een band te hebben met een minimale profieldiepte van 1.6 millimeter.

In de volgende video legt Wesley op een eenvoudige manier uit hoe u de banden van uw Opel kunt controleren. Heeft u toch vragen, twijfels over de staat van uw banden of zijn uw banden aan vervanging toe? Maak dan een afspraak met de Opel dealer. De Opel dealer kent uw Opel namelijk als geen ander en is dan ook de perfecte partner om de technische staat van de banden verder vakkundig te controleren.

Zo gaat u altijd met een goed gevoel de weg op. Sterk Staaltje Opel!