OPEL VERDUBBELT DE SUBSIDIE

Naast het subsidiebedrag van € 3.350 ontvang je, bij aankoop van een nieuwe Opel Corsa-e, Mokka-e of Combo-e Life een korting van € 3.350. Bespaar tot wel € 6.700

Kopers van nieuwe, elektrische auto’s kunnen nu via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) dde subsidie voor elektrische personenauto's voor particulieren aanvragen. De subsidie bedraagt € 3.350. Voor een gebruikte elektrische auto is dit € 2.000. De regeling is bedoeld om het elektrisch rijden voor particulieren betaalbaarder en dus aantrekkelijker te maken. De subsidie is in combinatie met zowel koop- als private leaseconstructies aan te vragen.

Welke Opel kies jij?

Inclusief subsidie en korting vanaf

€ 24.399

Of via Opel Private Lease vanaf

€ 369/mnd

Reserveer direct

Inclusief subsidie en korting vanaf

€ 28.449

Of via Opel Private Lease vanaf

€ 399/mnd

Reserveer direct

Bovengenoemde bedragen zijn vanafprijzen inclusief subsidie. Opel Private Lease tarief per maand incl. BTW op basis van modeljaar 2021 prijzen met Opel Private Lease Standaard, looptijd 60 maanden en 10.000 km per jaar. Het getoonde Private Lease bedrag is het tarief voor de eerste 48 maanden van het Private Lease contract. Als klant dien je de subsidie zelf aan te vragen. Opel Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Prijswijzigingen en fouten voorbehouden.

Liever kopen of Private leasen?

Opel Private Lease

Ontvang € 69,79/mnd gedurende de eerste 48 maanden van je looptijd

Wanneer je kiest voor de Opel Corsa-e of nieuwe Opel Mokka-e via Opel Private Lease, kom je ook in aanmerking voor de subsidie in 2022.

Belangrijk om te weten:

 • Als je kiest voor Private Lease wordt de subsidie maandelijks uitgekeerd.
 • De subsidie van € 3.350 wordt uitbetaald over de eerste 48 maanden van jouw looptijd.
 • Reserveer jouw nieuwe Corsa-e of Mokka-e via het formulier en de Opel dealer zal contact met je opnemen om alles af te stemmen.
Reserveer direct

Koop

Ontvang € 3.350 bij aankoop van een nieuwe Opel Corsa-e of Mokka-e

Wanneer je een de Opel Corsa-e of nieuwe Opel Mokka-e koopt, dan kom je in aanmerking voor de subsidie in 2022.

Belangrijk om te weten:

 • Als je kiest voor kopen, dan wordt de subsidie van € 3.350 in zijn geheel gestort op jouw rekening.
 • Wanneer je binnen 4 jaar een andere auto wilt aanschaffen, moet je een deel van de subsidie terugbetalen.
 • Reserveer jouw nieuwe Corsa-e of Mokka-e via het formulier en de Opel dealer zal contact met je opnemen om alles af te stemmen.
Reserveer direct

Vanaf 3 januari 2022 09:00 uur kun je weer subsidie aanvragen.

De overheid heeft o.a. de volgende voorwaarden aan de subsidie verbonden:

 • Alleen van toepassing bij aanschaf van een 100% elektrische auto. Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride en Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
 • De oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto moet tussen de €12.000 en €45.000 liggen.
 • De actieradius van het model moet minimaal 120 kilometer bedragen.
 • Bij beëindiging van een leasecontract binnen vier jaar, stopt ook de subsidie.
 • Bij het aanschaffen van een andere auto binnen 3 jaar, zal de subsidie voor een deel moeten worden terugbetaald.

Ben jij geïnteresseerd in de 100% elektrische Opel Corsa-e en Mokka-e? Dan kom je dus in aanmerking voor deze deze subsidie.

Elektrisch rijden is goedkoper

Wie voor elektrisch gaat, bespaart dus elke maand weer aanzienlijke bedragen. Zo heeft Milieu Centraal alle maandelijkse kosten (afschrijving, onderhoud, reparatie, verzekering, belasting én energie) van een elektrische auto uit de middenklasse afgezet tegen een vergelijkbaar model met benzinemotor. De maandelijks kosten voor een gemiddelde elektrische auto kwamen in het onderzoek € 167 per maand lager uit dan een auto op benzine. Rijders van een EV besparen vooral op onderhouds- en energiekosten. Recentelijk zijn de stroomtarieven weliswaar gestegen, maar de brandstofprijzen zijn nóg harder omhoog gegaan tot gemiddeld meer dan € 2 per liter. Die trend zet naar verwachting door. Particuliere rijders die tevens gebruik maken van zonnepanelen, kunnen nóg goedkoper laden. Dat is dubbele winst: geen energiekosten meer én het milieu wordt maximaal ontzien.

Veelgestelde vragen

Koop
Door het reserveringformulier op deze pagina in te vullen, stelt u alvast een productieplaats veilig. De gekozen Opel-dealer neemt vervolgens contact met je op om een afspraak te maken om jouw ideale Corsa-e of Mokka-e samen te stellen en de reservering om te zetten in een uiterst scherp aanbod. Nadat jij akkoord bent kun je vanaf 3 januari een koop- of Private Lease contract afsluiten en direct met de hulp van de dealer de subsidieaanvraag indienen.
Private Lease
Via de configurator kun je jouw model naar wens samenstellen en een aanvraag indienen. Op deze manier plaats je een reservering. Nadat jij akkoord bent kun je vanaf 3 januari jouw Private Lease contract afsluiten en direct met de hulp van de dealer de subsidieaanvraag indienen.
Het bedrag dat je aan subsidie kan krijgen voor het Private Leasen van een elektrische Opel is €3.350. Echter is het goed om te weten dat je in dit geval het bedrag niet in één keer gestort zal krijgen. Als je kiest voor Private Lease, dan zal de subsidie maandelijks worden uitgekeerd voor een duur van 48 maanden. Als je dus een contract vroegtijdig beëindigd, zal de subsidie dus ook stopgezet worden.
Dit betekent ook dat als je kiest voor een langere looptijd, bijvoorbeeld 60 maanden, je niet de gehele looptijd subsidie zal ontvangen.
Het bedrag dat je aan subsidie kan krijgen voor de aanschaf van een elektrische auto verschilt. Indien je een nieuwe auto koopt kan je een subsidie aanvragen van €3.350. In het geval van een occasion, kan je een subsidie aanvragen van €2.000. De subsidie geldt ook voor Private Lease, in dit geval krijg je de subsidie per maand uitbetaald over de gekozen looptijd van jouw contract. Kijk altijd op deze link voor de meest courante informatie.
De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet zijn afgesloten in het kalenderjaar waarin je ook de subsidie aanvraagt. Voor de SEPP-subsidie 2022 kom je dus alleen in aanmerking als je een koop- of leaseovereenkomst hebt afgesloten op of na 1 januari 2022. De datum waarop je de koop- of leaseovereenkomst sluit is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op jouw naam staan. Zie hier de meest recente informatie.
Op dit moment worden de aanvragen voor nieuwe auto's afgewezen en niet doorgeschoven naar volgend jaar. Het budget voor 2021 is overtekend. Zie hier de meest recente informatie.
De overheid geeft aan dat vanaf 3 januari 2022 het nieuwe budget beschikbaar zal zijn. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet de koop- of leaseovereenkomst in 2022 zijn gesloten. De subsidie kun je dan aanvragen via de website van RVO.
Volledig elektrische auto’s. Bij Opel zijn er verschillende opties, en elk jaar komen er meer bij. Kijk op onze modellen pagina voor alle opties.
Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride of Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
Nee, dit is niet van toepassing.